اوقات فراغت را چگونه سپری کنیم چگونگی گذراندن اوقات فراغت در گذشته پر کردن اوقات فراغت جوانان چند شیوه برای پرکردن اوقات فراغتاوقات فراغت دانش آموزان
باید برای گذراندن اوقات فراغت برنامه ریزی وجود داشته باشد و در این زمینه با اعضای خانواده تبادل نظر صورت گیرد. فرزندان باید بیاموزند که زندگی خود را تباه نکنند و با تفریحات وقتگیر و بی ثمر زندگی خود را به خطر نیندازد. برای نیل به این منظور به نظر می رسد که آموزشهای لازم باید از دوران کودکی آغاز گردد و از همان دوران طفولیت ارزش و اهمیت برنامه ریزی آموزش داده شود.
✨آموزش، از دوره کودکی
استفاده از وقت را باید از کودکی به فرزندان آموخت. کودک باید یاد بگیرد که آرام بگیرد، با اینکه خوابش نمیبرد دراز بکشد، کتاب ورق بزند، به داستان گوش بدهد، داستان و کتاب بخواند. اغلب نوجوانان بدون برنامه بزرگ شده اند و متاسفانه، بی برنامه بودن حتی به گذران اوقات فراغت آنان نیز سرایت کرده و نمیدانند از وقت خود چگونه استفاده کنند. در مورد برنامه های تلویزیون و کامپیوتر در اغلب خانواده ها اختلاف نظر زیادی وجود دارد. گاهی والدین در حال دیدن برنامهای هستند، اما فرزندان را از آن منع میکنند. اینگونه برخوردها، اعتماد کودکان و نوجوانان را از والدین سلب کرده و آنان را عالمان بدون عمل معرفی میکند. گاهی زمان پخش و محتوای برنامههای تلویزیون و استفاده از کامپیوتر به مشاجرات خانوادگی دامن میزند. بعضی از برنامهها ممکن است موجب بدآموزیهایی شود و تاثیر منفی داشته باشد. همچنین دیدن برنامهها در شبهای درسی، کودکان را از انجام تکالیف درسی باز میدارد. والدین در برابر چنین مسائلی حساسیت دارند و به جای توضیح و بیان مطالب و تنظیم برنامهای صحیح، در برابر فرزندان خود قرار میگیرند. نتیجه این کار ارتباط نادرست خانواده با فرزندان و ایجاد قواعدی خشنتر و انعطافناپذیر است که روابط اعضای خانواده را بدتر کرده و بهرهای از آن نمیبرند.
لذا چگونگی گذران اوقات فراغت از مسایل بسیار مهمی است که همواره باید مورد توجه والدین قرار بگیرد تا مانع از وقت گذرانی های کودکان و نوجوانان گردد.
کودکان و نوجوانان اوقات فراغت را به اشکال مختلفی می توانند بگذرانند.
فعالیتهای ورزشی و مطالعه میتواند بهترین وسیله برای گذراندن اوقات فراغت باشد. ورزش غیر از آنکه فعالیت بدنی، اجتماعی و گروهی است، نوعی بازی هم به حساب میآید و برای مدتی انسان را از محیط اطراف و نگرانیها و دلواپسیها دور میسازد بازیها را به طور اعم، به سه دسته تقسیم میکنند:
1- بازیهایی که به پرورش بدن کمک کرده و مهارتهای بدنی و حرکتی را تقویت میکند. مانند دوچرخهسواری، والیبال، فوتبال.
2- بازیهایی که قدرت تخیل را پرورش میدهد مانند نقاشی و مجسمهسازی.
3- بازیهایی که قدرت تفکر را شکوفا میکند. مانند انواع معماها.
پر کردن اوقات فراغت کودکان و نوجوانان با بازیهایی که به پرورش بدن، پرورش تخیل و تفکر بیانجامد، مطلوب بوده و باید در برنامهریزیها برای اوقات فراغت در نظر گرفته و امکانات لازم برای آنها فراهم شود.
طرح و اجرای نمایشنامه را نیز میتوان نوعی بازی تخیلی دانست که برای فرزندان مفید است. بازیگران و تماشاگران هر دو از اجرای نمایشنامه برای گذراندن وقت فراغت استفاده میبرند. برای بازیگران نوعی بیان مهارت هنری و اجتماعی است و برای تماشاگران، خود را در نقشها دیدن و با سناریو همراه شدن و مسالهای را تجزیه و تحلیل کردن و نوعی پرورش تخیل و تفکر است
پاسخ به نظر